Liebster Award

liebsterVan Fiekefatjerietjes kreeg ik de Liebster Award toegeworpen (en daar was ik eigenlijk stiekem wel heel blij mee). De Liebster Award is een award die nieuwe of beginnende blogs de kans geeft om een beetje in de schijnwerpers te staan. Als je de award krijgt, moet je op de 11 vragen antwoorden die je kreeg, en vervolgens zelf een award sturen naar 5 bloggers, samen met 11 nieuwe vragen.

De vragen van Fiekefatjerietjes:

1. Ben je een sloddervos of eerder supergeorganiseerd?

Ik ben geen sloddervos, maar supergeorganiseerd zou ik mezelf toch ook niet bepaald noemen. Als ik mezelf moet omschrijven, heb ik het meestal over georganiseerde chaos. Op een buitenstaander kan ik redelijk chaotisch overkomen, maar er zit voor mezelf echt wel een systeem in of achter. In mijn hoofd is alles zeer goed georganiseerd.

Probleem is wel dat alles ook in mijn hoofd zit en de computer heeft al eens problemen met het RAM-geheugen 😉 En dus probeer ik al een jaar om een back-up te maken op een externe harde schijf, maar voorlopig zonder al te veel succes. Ik heb nog geen sluitend systeem gevonden. Niet voor de agenda, niet voor to do- of boodschappenlijstjes,…

En dus staan we soms voor dubbele of afwezige boekingen (wegens niet op de papieren gezinsagenda geschreven), vergeten we al eens een belangrijk ingrediënt uit de Colruyt (wat we uiteraard pas merken tijdens het bakken zodat we in allerijl nog eens terug kunnen rijden) of doe ik in het holst van de nacht het licht aan om iets op een papiertje te schrijven dat ik absoluut niet mag vergeten…

2. Wat is jouw ‘guilty pleasure’?

Ik heb er eigenlijk te veel om op te noemen. Ik schreef er eerder ook al blogs over:

Staan nog zeker op het programma: Stiekeme (tv)pleziertjes en (film)pleziertjes. Verder hoop ik nog op een vlaag van inspiratie om het thema verder uit te diepen 😉

3. Welke bestemming staat bovenaan op je travel list?

Italië is mijn favoriet aller tijden: de taal, het eten, de ijsjes, de cultuur, de zon,… Maar we zijn er nu al een paar jaar op rij geweest: het wordt tijd om wat afstand te nemen en het verlangen weer te doen groeien.

Het allerhoogst op mijn verlanglijstje staat momenteel Noorwegen. We willen er een bezoekje gaan brengen aan hele fijne mensen met wie we een paar zomers in Italië doorbrachten en naar ’t schijnt vormen de fjorden en de natuur een ervaring voor het leven. In combinatie met een bezoekje aan Kopenhagen, een stad die me sinds “Borgen” ontzettend aanspreekt.

Last but not least: New York! Maar dan moet ik wel eerst mijn vliegangst opzij kunnen zetten. En dan zullen we toch nog een paar jaartjes moeten sparen. Want zowel Noorwegen als New York zijn niet goedkoop. We zullen dus voorlopig nog even wegdromen 😉

4. Welk boek zou iedereen gelezen moeten hebben?

Ik val in herhaling, maar als ik er eentje moet noemen, dan is én blijft dat voor mij “Les Liaisons Dangereuses” van Choderlos De Laclos. Passie, verliefdheid, onbeantwoorde liefde, afwijzing, woede, haat,… in briefvorm. In de taal van de liefde, Frans. Vergeet de (nochtans uitstekende) film met Glenn Close, Michelle Pfeiffer en John Malkovich, maar ga meteen voor het schitterende boek.

5. Welke eigenschappen heb je van je mama / papa en ben je trots op?

Van allebei heb ik overduidelijk hun liefde voor taal en voor literatuur meegekregen. Het was ons moe die een hele kast jeugdboeken met alle liefde voor ons ontsloot en die telkens opnieuw bereid was ons goede boeken aan te raden en door te geven. Het is mijn vader die we een hele zomervakantie lang ’s morgens bij het opstaan met een Frans boek in de zetel vonden. Van mijn vader heb ik ook de liefde voor Frans geërfd.

6. Zou je iets aan jezelf willen veranderen, en indien ‘ja’, wat?

Ik zou af en toe graag mijn gedachten willen afzetten. Een piekerknopje dat je ’s avonds kan uitzetten, dat zou ik zo ontzettend handig vinden soms.

7. Wat is jouw droomjob?

Toen ik 16 was, was deze vraag het onderwerp van ons examen-opstel voor Engels. Ik schreef toen dat het “zonde was dat ik een meisje was, want anders werd ik sportjournalist”. Aangezien dat me niet haalbaar leek, koos ik dan voor leerkracht Frans. Tot mijn grote verbazing rolde ik toch de sportjournalistiek in. Een beetje geluk, op het juiste moment op de juiste plek,… 15 jaar lang heb ik dat met hart en ziel gedaan. Ik genoot van het schrijven, van de kick die “nieuws maken” gaf. Ik was en ben nog steeds groot sportliefhebber en ik prijs mezelf ongelooflijk gelukkig dat ik van mijn hobby mijn beroep kon maken.

Voor leerkrachten heb ik ongelooflijk veel bewondering. Mijn ouders waren het, de echtgenoot is het. Leerkracht zijn is geen beroep, het is een roeping en daar heb ik nog altijd veel respect voor. Was ik 10 jaar jonger, ik zou niet twijfelen. Maar om op mijn veertigste alsnog te beginnen aan een leven van interims, van onzekerheid, ik zie het niet meer zitten. En ergens vind ik dat jammer, want het geeft ongelooflijk veel voldoening om voor een klas te staan en je leerlingen mee te hebben. Tijdens mijn stage een paar jaar geleden heb ik één keer een les kunnen geven dat alles “ineenklikte” en dat geeft tonnen energie.

Maar de job van mijn leven is het moederschap. Het feit dat ik mama mag zijn van mijn 2 prachtige dochters vind ik nog steeds een enorm voorrecht. Hen een goede start geven, hen de juiste bouwstenen aanreiken voor een gelukkig leven, hen beetje bij beetje loslaten is mijn belangrijkste opdracht, en de leukste, of lastigste 😉

8. Voor welk gerecht mogen ze je zelfs ’s nachts wakker maken?

Versgebakken cake met chocolade, nog niet al te lang uit de oven. Wanneer het korstje nog knapperig is en de binnenkant nog een piepklein beetje warm.

9. Wat is jouw populairste blogpost?

Dat is grappig genoeg de voorstelling van Heist-op-den-Berg. Kijk, ik woon hier graag. En blijkbaar zijn de Heistenaars talrijk én allemaal fier op hun gemeente 😉

10. Wat is de leukste blogpost die nog op je blogplanning staat?

Gezien het feit dat ik niet echt supergeorganiseerd ben ;-), ben ik ook niet zo’n planner. Ik heb geen blogplanning. Ik vind het al een ontzettend grote prestatie van mezelf dat ik in Evernote een lijstje met blogideeën heb (voor als ik eens zonder inspiratie zit). Maar eigenlijk schrijf ik volledig vanuit de inspiratie van het moment. Ik laat me leiden door de actualiteit, door de gebeurtenissen in mijn leven, door andere blogs te lezen, door discussies met vrienden, kennissen, collega’s.

Ik heb ooit wel eens een blogplanning afgedrukt. Het was een hele mooie roze. Ik heb zelfs de eerste week volledig ingevuld. Maar toen kwam er een ideetje doorheen gefietst en was zelfs de planning voor de eerste week al om zeep. Het staat wel op mijn to do-lijstje voor als ik ooit eens een dagje tijd heb. Ik besef immers goed genoeg dat een dergelijke planning nodig zal worden als ik serieus wil blijven bloggen. Maar aangezien ik nog geen jaar bezig ben, moet er nog een zekere regelmaat gevonden worden. Ik geef mezelf dus nog wat tijd.

11. Wat is je favoriete drankje op een zonnig terras?

Simpel: een ijskoud glas witte wijn, een ijskoude margerita of een mojito met veel ijsblokjes. Als ik dorst heb, verkies ik een blikje Cola Light. Neen, de verslaving is jammer genoeg nog niet onder controle. Ik heb nog een half jaar om af te kicken 😉

Mijn vragen:

 1. Op welke eigenschap ben je het meest trots?
 2. Wat zou je liefst aan jezelf veranderen?
 3. Wat is het eerste dat je ‘s morgens doet en het laatste dat je ’s avonds doet?
 4. Wat maakt jou instant gelukkig?
 5. Welk tv-programma uit je jeugd mag wel eens een remake krijgen?
 6. Aan welk liedje heb je de mooiste herinneringen?
 7. Welk familierecept hoop je je mama of oma nog te ontfutselen?
 8. Wie wil je graag eens in de bloemetjes zetten?
 9. Waar moet je volgens jou zeker geweest zijn (land of stad)?
 10. Welk kunstwerk heeft het meeste indruk op je gemaakt?
 11. Wat is volgens jou het meest overschatte boek aller tijden?

Ik ben heel benieuwd naar de antwoorden van:

Veel succes ! En iedereen die zich geroepen voelt, mag uiteraard ook de vraagjes invullen. Zet dan gewoon een linkje in de reacties 😉

Advertentie

9 gedachten over “Liebster Award

 1. Awww dank je wel voor de nominatie, neem hem met liefde aan 😊 en meis New York is het zo enorm waard om je vliegangst voor opzij te zetten!

 2. Pingback: Liebster Award Part III | Love to live life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s