Maak er een schitterend jaar van!

2016 was misschien wel een moeilijk, zwaar en donker jaar, maar bij de start van 2017 verhopen we het beste. Voor onszelf en voor de wereld. Ook al liet de aftrap in Istanboel meer van hetzelfde zien, toch geloven we erin. We gaan er het beste van maken in dit nieuwe jaar. Met onze goede voornemens en onze nieuwjaarswensen.

Tijd. Toen we op Oudejaarsavond de kaap van de 12 uur naderden, elkaar een gelukkig nieuwjaar mochten kussen en het beste wilden toewensen voor het nieuwe jaar, kwam “tijd” opvallend vaak voor in de wensen en in onze goede voornemens. Teveel mensen hebben het te druk en willen het anders in het nieuwe jaar. En toch gaan we – eens de goede voornemens weggeëbd zijn – weer helemaal op in de dagdagelijkse drukke realiteit en beginnen we al snel weer te snakken naar de eerste vakantiedagen. Laat het dit jaar meer worden dan enkel een goed voornemen voor die eerste paar weken en de paar weken vakantie halverwege je jaar. Laat “tijd” geen onbetaalbare luxe zijn of iets dat je “later” wel zal inhalen. Begin nu aan later. Je leeft maar een keer…

Voel. Wees boos, verontwaardigd, gefrustreerd, opgewekt, blij, verliefd, dankbaar, triest, melancholisch, geraakt,… Alles behalve onverschillig. Laat je raken, stel je open. En ja, dan loop je ook het risico dat je gekwetst wordt, dat het wel eens pijn kan doen, dat je geraakt wordt. En dan? Dan heb je tenminste gevoeld en geleefd.

Droom. Altijd zijn er nog dromen, plannen, vage projecten waarmee ik misschien nog wel iets wil doen. 2017 wordt het jaar. Ik begin eraan. Met kleine stapjes, met kleine doelen. Allicht loop ik wel eens tegen de lamp en allicht zal ik wel eens teleurgesteld worden. En dan? Dan heb ik het tenminste geprobeerd. Dan heb ik geleerd dat sommige dromen het waard zijn om vast te houden en dat andere wensbeelden misschien beter losgelaten worden.

Geniet. Er zit iets moois in elke dag. Ga er naar op zoek, ontdek het en geniet er met volle teugen van. Geluk is geen droombeeld dat ergens aan het einde van de horizon op jou ligt te wachten als je maar hard genoeg gewerkt hebt, als je maar braaf genoeg geweest bent, als je maar genoeg je best hebt gedaan. Geluk zit in de kleine dingen, in het dagelijkse leven. In het kopje koffie ’s morgens, in de knuffel van de kinderen ’s avonds voor het slapen gaan, in een grapje dat je deelt, in een momentje van tijd voor elkaar. Geluk hoeft niet te wachten tot je er tijd voor kan en wil maken.

Doe zot. Leef je leven ten volle. Haal eruit wat erin zit. Geniet, feest, vrij, lach, dans, zing, en loop keihard met je kop tegen de muur. Sta recht, grabbel jezelf terug bij elkaar, leer eruit en ga verder. Hoe kan je beseffen wat je hebt, als je niet af en toe eens tegen de lamp dreigt te lopen?

Deel. We zijn zo gezegend, we hebben zoveel en we beseffen het vaak niet. We zijn gezond, we hebben werk, een dak boven ons hoofd, we leven in luxe en rijkdom, maar we zijn eraan gewend geraakt. We hebben alles en toch willen we steeds meer. Misschien kan het ook wel met een beetje minder. Ruim op, gooi je ballast weg en geef de spulletjes waar je niets meer mee doet aan mensen die ze wel kunnen gebruiken. Winwin: jij krijgt ruimte en rust in je kast/huis/hoofd en iemand heeft echt iets aan de spulletjes die bij jou maar stof staan te vergaren.

Leef! Het is aan ons om iets van 2017 te maken. Hoe het jaar uitdraait, ligt voor een groot stuk in onze eigen handen. Maak er dus wat van! Dat gaan wij hier ook proberen. Elke dag opnieuw. Met vallen en opstaan. Met veel humor en liefde voor elkaar. Met onze eigen verlangens en dromen die we delen. Met handen om elkaar te helpen en op te vangen. Met zakdoekjes voor als het pijn doet en wat moeilijker loopt. Met een lege agenda om te vullen. Met drukte en tijd, met sleur en momentjes om van te genieten.

Onze allerbeste wensen voor 2017!

Advertentie

5 gedachten over “Maak er een schitterend jaar van!

  1. Wat heb je dit alweer mooi verwoord! Tijd is zo kostbaar, ik besef dat zeer goed en krijg daarom net soms meelijwekkende blikken. Ik blijf echter evenwicht nastreven en schaam me daar niet voor. Ik wens het hele gezin een prachtig 2017 toe met veel gezelligheid en vriendschap!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s