Ik beken, ik ben een smartphone-addict

IMG_8012_miniEén week zit ik intussen zonder mijn vertrouwde Samsung Mini 5 en ik overleef dat amper. Erg hè. Ik doe het momenteel met de oude Samsung Mini 2 van de dochters. Het beschermplaatje van de Nokia 3310 was immers gelost, dus dat was geen optie meer. Maar de oude Samsung gaf me tenminste nog even de illusie dat ik op die telefoon wel nog iets van internet zou hebben, ook al hadden beide dochters na elkaar in het lang en het breed hun beklag gedaan over dat toestel en zijn internetkuren.

Maar liep dat even compleet fout. Het lukte niet om mijn gmail-account in te stellen op het toestel. Ook niet toen ik na ettelijke pogingen toch maar de hulp inriep van de dochters. En me ineens verschrikkelijk oud voelde omdat ik hun technische hulp nodig had. Maar ook zij kregen mijn account niet geïnstalleerd. Daarna gaf ik het gewoon op. Op zich is het niet zo ongelooflijk erg dat ik geen internet op mijn telefoon heb. Facebook, mail en WordPress kan ik immers ook gewoon op de computer checken. Maar ik mis Whatsapp en Instagram. Zeker nu het een paar dagen lente is en ik constant geneigd ben om foto’s te nemen (en er eens eentje te delen), maar uiteraard sleur je je fototoestel niet zomaar een hele dag mee.

Zo vond ik het zondag ongelooflijk zonde dat niemand van ons eraan gedacht had om een fototoestel of smartphone mee te nemen toen we met de familie gingen wandelen. Mijn metekindje, bijna 3, liep de hele wandeling uit, hand in hand met zijn nichtjes, op wie hij dol is. En toen ze héél even allemaal samen pauzeerden op de bank, met dat kleine mannetje glunderend tussen zijn al even stralende grote vriendinnen, in het eerste lentezonnetje, had ik echt spijt dat ik mijn fototoestel vergeten was en met de oude Samsung Mini 2 rondliep.

Maar mijn beproeving is bijna ten einde. We kregen deze namiddag immers bericht dat ik mijn herstelde smartphone kan ophalen. Morgenvroeg om 10 uur sta ik daar al voor de deur te wachten ;-). In de hoop dat ik bij de gelukkigen hoor en dat de problemen echt wel opgelost zijn. En ja, ik mag dan af en toe wel de mond vol hebben van digitale detox en hoeveel deugd zo’n periode wel kan doen (en dat meen ik ook echt), ik kan er niet omheen: ik ben toch een pak afhankelijker van dat ding dan ik dacht en wilde. Een smartphone-addict. De echtgenoot krijgt dan toch gelijk.

11 gedachten over “Ik beken, ik ben een smartphone-addict

  1. Ik vrees dat ik ook die kant opga. Altijd foto’s kunnen nemen is bijvoorbeeld inderdaad super handig en iets waar ik op voorhand niet eens zo over nagedacht had.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s