De medaille is binnen!

40dagenbloggenDe eindmeet is gehaald. Om precies te zijn rondde ik de kaap van de 40 blogs zondag al, want dit is mijn 43ste blog. Op rij. We hebben het gehaald. De (ingebeelde) medaille is binnen. Maar we gaan nog wel heel even door, want officieel stopt de uitdaging pas zondag, op Pasen. Nu we al zo ver geraakt zijn, maken die laatste 4 het verschil niet meer 😉.

statistiekjesAl bij al is de challenge vlot verlopen, alleen vorige week kende ik heel even een blogdipje en had ik voor het eerst in meer dan een maand nog eens een gebrek aan ideeën. Maar voor de rest heeft de strategie om zolang mogelijk door te gaan zonder de skipdagen in te zetten, duidelijk geloond.

Een paar conclusies na 40 dagen bloggen:

 • Ik heb EINDELIJK een soort schema in mijn hoofd zitten. Ik weet perfect welke onderwerpen ik op welke dagen zal behandelen en dat geeft rust. Maar mezelf kennende val ik meestal van het ene uiterste in het andere en moet ik weer even op zoek naar een nieuw evenwicht.
 • Met alle geplande onderwerpen schoot het spontane er wel wat bij in. Het is wat moeilijk om voor een ander onderwerp te gaan als je eerder al een “reeksje” gepland had op een bepaalde dag. Dat maakt het wat moeilijker om in te spelen op de actualiteit, waar ik nochtans ook graag ruimte voor maak.
 • Op voorhand bloggen blijft problematisch. Ik mag de onderwerpen dan wel in mijn hoofd hebben zitten, ze op voorhand uitschrijven, lukt slechts in héél erg beperkte gevallen. Eigenlijk alleen als ik weet dat ik op een bepaalde dag niet zal kunnen bloggen omdat er een activiteit gepland staat. Of omdat ik niet thuis ben.
 • Maar het waren ook drukke professionele weken, dus ergens is het logisch dat ik al tevreden was als ik er elke dag in slaagde om een tekst te produceren. Binnenkort heb ik een weekje vakantie, dan gaan we een nieuwe poging doen om “op voorhand” te werken.
 • De uitdaging was goed voor de statistieken van mijn blog. De leescijfers zijn verdubbeld. Maar het aantal blogs is dan ook verdrievoudigd.

Hoe moet het nu verder, na de 40 dagen bloggen-challenge? Ik weet het nog niet zo goed. Het verbaasde me eigenlijk toch wel serieus dat het al bij al zo makkelijk liep. Het is dus perfect mogelijk om te gaan werken én dagelijks te bloggen. Al was het op sommige (drukke) dagen wel wat véél, dat bloggen er ook nog bij. Is het haalbaar om op deze manier verder te gaan? Niet echt, tenzij ik er alsnog zou in slagen om écht vooruit te werken in het weekend. Laat ons daar nu binnenkort eens werk van maken. En dan zullen we na Pasen wel zien hoe het verder moet. Maar voor nu gaan we eerst even genieten van onze ingebeelde medaille 😉.

Advertentie

16 gedachten over “De medaille is binnen!

 1. Whoohoo! Proficiat!
  Ik heb nog veel lees-werk in te halen… Volgende challenge: #40dagenblogpostslezen!
  Nu ook nog even mijn laatste (‘slechts’ 40) blogpost afwerken en dan ga ik toch even genieten van een blogpauze… 😉

 2. Goed gedaan…ik ben nog altijd aan mijn blogleesachterstand aan het werken sinds de challenge. Wow, wat een explosie aan posts, dat was niet bij te houden. Dus als lezer ben ik blij dat de challenge voorbij is. Op mijn eigen blog ben ik nog steeds quasi op hetzelfde tempo aan het doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s