WK-gekte #redtogether

belgiëKijk, één keer om de vier jaar (eigenlijk om de twee jaar, want bij een EK doen we dat uiteraard ook!) gooien wij hier alle remmen los. Dan is het immers WK voetbal en dan mogen we al eens dromen dat we wereldkampioen zouden kunnen worden. Dan mogen we af en toe een klein beetje gaan zweven en hopen. Dan worden alle verzamelde attributen van 25 jaar supporteren nog eens van de zolder gehaald en wordt het hele huis versierd.

20180618_195257[1].jpg

En dan komt de eerste match en dan duurt het toch wel even vooraleer onze Rode Duivels onder stoom geraken. Dan blijken de Panamezen toch niet zo’n hapklare brok te zijn en zit je vaker – met zenuwen – in de keuken dan je lief is. Maar dan win je uiteindelijk toch (makkelijk) en kan je nog minstens één match lang verder dromen van eeuwige roem en glorie.

belgie2

Ach, die Hollandse zotheid hebben we (nog) niet. Dat we dat WK ook echt zouden winnen, geloven we diep vanbinnen zelf (nog) niet. Maar midden in de examenstress is de zotheid van de ouders een bron van ontspanning voor de twee studerende dochters. Zij schudden het hoofd en zuchten eens diep bij alle verkleedtoestanden van die normaal zo serieuze volwassenen. Maar ze gingen deze morgen wel met een minimum aan zenuwen naar hun wiskunde-examen. Gelachen hadden ze toen ze de werkoutfit van eerst de mama en later ook de papa konden aanschouwen.

20180618_202541[1]Kijk, wat een mens allemaal niet doet om de dochters te ontspannen ;-). Tja, het is een excuus als een ander… Nog minstens een dikke week, nog minstens 2 matchen te gaan. En misschien, héél misschien beginnen we diep vanbinnen al een piepklein beetje te hopen, te duimen en te dromen…

 

Advertentie

12 gedachten over “WK-gekte #redtogether

  1. Zotte doze 🙂
    Ik zou het liefst onder een steen kruipen. Al dat voetbalgeweld interesseert me geen bal (en zonder bal ben je niets in voetbal zeker?)

  2. Zot zijn doet geen zeer en dat rode duivel truitje staat beeldig ! Jammer dat ik de foto niet kan vegroten om de smile op het egzicht wta beter te zien. Partyyyyyyyyyy WK ! Die Engelsen en Tunesiërs, dat wordt/word/wort andere koek denk ik.

  3. Grappig dat je in de keuken gaat zitten als het spannend wordt. En leuk dat je ondanks de examenstress bij de dochters er toch helemaal voor gaat. Voetbal interesseert me niet echt, maar ik duim toch met jou mee. Geniet van alle komende matchen. Zijn de dochters ook voetbalgek?

  4. we worden aangemoedigd om morgen in Belgische kleuren te komen werken…alle hup, ‘k zal eens in mijn kleerkast zoeken wat me wat in het thema brengt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s