Het geweldige vriendenboek (4)

20180320_203536[1]Op dinsdag doe ik al eens graag een tag. Het zijn “gemakkelijke” blogs: je hebt meteen een onderwerp om over te schrijven. Niet dat de vragen simpel te beantwoorden zijn, het vraagt meestal toch wat dieper nadenken dan ingeschat. Voor mijn verjaardag kreeg ik “Het geweldige vriendenboek voor volwassenen” (PaperStore by Deltas). Het bevat een aantal leuke en grappige vragen, die ik met plezier voor jullie invul.

Deze (laatste) week draait het rond “niet leuk”.

Ik ben bang voor:

Afgesloten, donkere ruimtes, vliegen (niet de beesten), spinnen (wel de beesten).

Ik heb een hekel aan:

Liegen en bedriegen, onrecht, mensen met twee gezichten.

Van dit eten walg ik:

Ingewanden. Maar dat is dan ook het enige. Ik ben daarnaast ook niet meer dol op rode kool, maar het is niet dat ik het écht niet zou kunnen binnenkrijgen. Ik probeer het alleen liever niet meer 😉.

Mijn slechte gewoonte(s):

Ik spreek sneller dan ik denk. Soms is er iets uit waarvan ik achteraf bedenk dat ik het misschien beter toch niet (op die manier) gezegd had.

Ik maak het graag spannend. Eigenlijk ben ik niet eens slecht in het opmaken van een planning of een timing voor het doen van bepaalde taken. Bovendien bouw ik ook altijd wat extra tijd in, voor het geval dat. Alleen zou ik die extra ruimte niet mogen nemen. Ik weet dan immers dat mijn planning redelijk ruim is en ga dan op het moment zelf nog een extra activiteit toevoegen. Waardoor de ruime planning ineens geweldig nijpend wordt. Ik haal het meestal wel – nipt weliswaar – maar ik zou het mezelf een pak makkelijker kunnen maken door me aan mijn oorspronkelijke planning te houden. Het zou me veel meer gemoedsrust opleveren bij het uitvoeren van de geplande taken.

Ik eet elke dag een (klein) stukje chocolade.

Ik ben een eeuwige piekeraar.

Mijn allergrootste blunder ooit:

Er zijn er in de loop van mijn 44-jarige bestaan toch al een pak. Lees er de “stommiteiten” op deze blog maar eens op na. Meer dan een jaar lang een vals plantje water geven (en het gewoon NIET doorhebben) komt in de buurt.

Maar van mijn allergrootste stommiteit, krijg ik tot op heden nog altijd rode kaken. Dat was die keer dat ik – op mijn toenmalig werk – naar het toilet was geweest en na afloop niet had gemerkt dat mijn rok opgekropen was en gedeeltelijk in mijn panty’s stak. Het was de baas die het gemerkt had en – om mij niet in verlegenheid te brengen – dan maar zijn secretaresse stuurde om me discreet te verwittigen. Ik denk dat de rode kaken toen ik het door had een hele avond gebleven zijn. Sindsdien ga ik nooit meer naar een toilet zonder verschillende keren te checken of alles wel op zijn plaats zit. En kijk ik dus altijd even in de spiegel naar mijn achterkant voor ik het toilet opnieuw verlaat…

Eindigen doet “Het geweldige vriendenboek voor volwassenen” met je Bucketlist Top 3:

Dit vind ik een moeilijke opgave. Ik heb geen bucketlist. Er zijn natuurlijk nog reisbestemmingen waar ik ooit hoop te raken (New York, Sint-Petersburg) en een (professionele) fotoshoot met ons gezin zou ook best fijn zijn, maar eigenlijk is dat voor mij niet de essentie. Dat we allemaal samen gezond en gelukkig mogen blijven. Wij, en onze omgeving. En dat onze kinderen – op de grens van hun volwassenheid – hun dromen mogen waarmaken.

Voilà het geweldige vriendenboek voor volwassenen is ingevuld. Ik hoop dat je mij nu een beetje beter kent. Volgende week vinden we wel weer ergens een nieuwe tag 😉.

Advertentie

5 gedachten over “Het geweldige vriendenboek (4)

  1. Ooh, zo met je rok in je panty’s buitenkomen, dat is gênant! Ik heb het ooit bijna voorgehad, maar ik had het zelf door vooraleer iemand me gezien heeft 😱.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s