Geen goede voornemens in 2018?

resolutionsWe gaan het dit jaar eens anders aanpakken. Ik maak dit jaar eens geen goede voornemens, ik stel me geen ambitieuze doelen dit jaar. Wil dat zeggen dat ik er geen heb? Natuurlijk niet, en misschien zijn het er elk jaar gewoon te veel. Waardoor ik binnen de kortste keren het bos door de bomen niet meer zie en afhaak. Vaak al vóór de derde maandag van januari, de dag dat de meeste mensen traditiegetrouw hun goede voornemens al compleet verticaal geklasseerd hebben.

Misschien wil ik het dit jaar wel gewoon houden op “balans”, op “harmonie”. Ik wil in 2018 gewoon proberen om dit woordje elke dag in mijn mond te nemen. Ik wil streven naar “meer balans” en “meer harmonie” in alle aspecten van mijn leven. Ik wil elke dag opnieuw proberen om wat gezonder te leven (om wat meer vegetarische maaltijden in te plannen, om wat minder te snoepen, om voldoende te bewegen), zonder me doelen op te leggen. Ik wil mezelf geen streefcijfertjes opleggen, ik heb immers eerder al door scha en schande geleerd dat ik me daar wel eens in durf verliezen.

Ik wil streven naar wat meer “balans” in mijn agenda, wat meer “harmonie” tussen mijn professionele leven en mijn gezinsleven. Maar ik wil daar ook geen doelen op plakken. Ik wil niet zoals een paar jaar geleden vol goede moed elke twee weken quality time inplannen om dat dan telkens te verschuiven, uit te stellen, door te schuiven en uiteindelijk na een half jaar te moeten concluderen dat het er niet zo vaak van gekomen is als ik gehoopt had en mezelf daar dan weer eens “schuldig” om gaan voelen.

Ik wil wel proberen om ook wat meer balans te zoeken in het online social gebeuren. We moeten er eerlijk in zijn: ik durf daar wel eens in overdrijven. De avonden dat ik tegelijkertijd een serie zit te volgen terwijl ik nieuwsartikels lees en door mijn facebook-wall of instagram-pages scrol, zijn misschien toch wel een beetje te frequent geworden. Het resultaat van zo’n avond is meestal dat je de serie die je zo graag wou zien, NIET of nauwelijks gevolgd hebt en onrustig slaapt omdat je gedachten geen tijd gekregen hebben om wat rust te nemen.

Ik zal dit jaar ook niet meestappen in de hypes of uitdagingen van “veertig dagen zonder vlees” of “Tournée Minérale”, ik heb intussen al geleerd dat ik daar misschien toch een klein beetje te competitief van word. De enige uitdaging waar ik een uitzondering voor wil maken is “veertig dagen bloggen”. Dat was een fijne opdracht vorig jaar, daar heb ik veel energie van gekregen en veel lol aan beleefd. Ook al had ik de uitdaging misschien net een klein beetje fout geïnterpreteerd 😉.

2018 zal voor mijn geen “doelenlijstje” krijgen waar ik mijn goede voornemens kan afvinken, aangezien ik me dan meestal “verplicht” voel om dat lijstje zo snel mogelijk te realiseren en elk doel zo snel mogelijk te kunnen schrappen. In plaats daarvan houden we het op “balans” en “harmonie”, die we elke dag opnieuw een plek zullen proberen te geven in mijn dagelijkse leven. Op welke manier dan ook. We hebben een gans jaar om dat uit te vissen 😉.

Advertentie

7 gedachten over “Geen goede voornemens in 2018?

  1. Strak plan 😉 En dat ge groot gelijk hebt. Al die goede voornemens… pff… toch geen kat die het volhoudt. Gewoon doen waar je zin in hebt en proberen je leven zo in te vullen dat je je er goed bij voelt. Volgens mij is dat 1000 keer beter dan gelijk welk goed voornemen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s