18 jaar veel voor- en een beetje tegenspoed

Wij vieren deze week nogal wat af. Eerst mocht de oudste kaarsjes uitblazen, daarna was het aan de echtgenoot en mij om een klein privéfeestje te houden. Om de dag te gedenken dat we voor elkaar kozen, in voor- en tegenspoed, ten overstaan van de hele wereld (toen eigenlijk vooral onze eigen, ruime familie).

En ja, het was niet altijd even gemakkelijk: het is fijn om een feestje te houden als je nog jong en naïef en met zijn tweetjes door het leven gaat. Achteraf is het soms zwaar om die twee-eenheid uit te breiden met een derde en een vierde persoontje. Er zijn momenten dat je alleen maar aan het werk bent, dat je dag en nacht in de weer bent met zieke kindjes, dat je (door slaapgebrek) elkaar afsnauwt en ruzie maakt. Er zijn momenten dat je elkaar even niet kan zien, dat je elkaar pijn doet, dat je elkaar raakt.

Maar er zijn ook de vele, prachtige momenten. Grootse momenten zoals de geboorte van onze meisjes, hun verjaardagen, hun vele overgangen die we altijd met twee mochten beleven: hun eerste stapjes, hun eerste woordjes, hun eerste keer onthaalmoeder, hun eerste keer kleuterschool, de overgangen naar de lagere school, naar het middelbaar,… Kleinere, gestolen momentjes als we met zijn tweetjes tijd maken voor elkaar: een uitstapje, een etentje, een cinema’ke of een concert doen, een weekendje samen. Of gewoon samen de slappe lach krijgen door iets stoms op tv. “Ons” liedje horen.

Na al die jaren ben ik nog altijd blij en fier dat ik me zijn vrouw mag noemen. Vind ik het fijn om hem gelukkig te zien. Ben ik nog altijd zijn grootste fan bij zijn drumexploten. Geniet ik er nog steeds van als we samen naar Bruce Springsteen gaan en hij volledig opgaat in het moment, in de muziek. Mis ik hem nog steeds intens als hij een paar dagen weg is van huis op Londen- of Italiëreis en heb ik nog altijd kriebeltjes als we hem mogen gaan ophalen en ik hem terug in mijn armen kan sluiten.

18 jaar veel lief en af en toe een beetje leed. Het is nog altijd een fijne weg met ons tweetjes. Het is vriendschap, het is rust, het is verbondenheid en vergis je niet: ook nog kriebels en verliefdheid. Het was trouwens ook een geweldig feestje 18 jaar geleden. Eentje dat om herhaling vraagt. Wie weet, binnen twee jaar ;-)?

Advertentie

10 gedachten over “18 jaar veel voor- en een beetje tegenspoed

  1. Pingback: Op naar 2018… | Tifosa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s