Halfweg 40 dagen bloggen

40dagenbloggen

Intussen zijn we ruim over de helft in ons 40 dagen bloggen-avontuur en is het tijd voor een korte evaluatie. Het dagelijks bloggen lukt – tegen mijn verwachting in – best wel redelijk goed. Eigenlijk had ik me weer zonder al te veel nadenken ergens in gestort om daarna dan te panikeren: “waar ben ik weer aan begonnen?”. Ik heb nog niet echt om inspiratie verlegen gezeten, ik heb de lijst met mogelijke onderwerpen nog niet al te veel nodig gehad. Meestal blog ik ’s avonds en in de loop van elke dag is er altijd wel een onderwerp dat opduikt, waarover ik nadenk en waarover ik in de loop van de dag mijn gedachten orden. Tegen het moment dat ik mijn computer openklap, weet ik meestal wel al wat ik ga schrijven en hoe ik dat ga doen.

Het zo goed als dagelijks bloggen heeft me ook een nieuw elan gegeven. Ik had ingeschat dat ik op een bepaald moment op een totaal gebrek aan ideetjes zou botsen, maar dat is absoluut niet het geval. Integendeel: ik zit intussen met een paar “rubriekjes” of “vaste schrijfonderwerpen” in mijn hoofd die ik naar de toekomst toe verder wil uitwerken. Hoe meer ik schrijf, hoe meer ideeën ik krijg. En dat heeft me toch erg verbaasd. Omdat ik eerder vooral het omgekeerde beleefde: zo schreef ik in januari een pak minder, maar had ik ook gewoon een pak minder inspiratie dan normaal.

Wat me wel nog steeds niet lukt, is om er een zekere organisatie in te steken, door op voorhand te werken. Als we op een dag een extra gezinsactiviteit plannen, of er gebeurt iets onverwachts en ik kom daardoor toch niet aan bloggen toe, dan heb ik nog steeds geen back-up. Enkel de eerste week had ik een reserveblogje klaar voor als ik eens een dagje zonder inspiratie zou zitten. Het is een kwestie van tijd maken, maar die vind ik niet. Het zijn toevallig ook drukke werkweken geweest, dus loop ik ook achter wat mijn huishouden betreft en dus slaag ik er niet in om bijvoorbeeld op zondagochtend tijd vrij te maken om 2 of 3 blogjes extra te schrijven. Ik was deze voormiddag immers nog de strijkachterstand van de voorbije weken aan het wegwerken…

Ga ik de 40 dagen bloggen halen? Ik geloof het wel, maar het zal met iets meer pasdagen zijn dan gepland. Of ik zal iets meer dagen nodig hebben om de 40 ook effectief te halen. Sinds begin maart blogde ik al 20 keer, en moest ik 5 pasdagen inzetten. Realistisch gezien slaag ik erin om 5, soms 6 keer per week te bloggen, maar eigenlijk heb ik voor de resterende 14 dagen nog maar 1 pasbeurt over. Dat zal er eentje te weinig zijn, vrees ik.

Toch is de balans voor mij ongelooflijk positief. Heel deze uitdaging heeft me tot nog toe veel vertrouwen gebracht: er is voldoende inspiratie en het lukt ook om (bijna) dagelijks te schrijven. Als we er nu nog in slagen om er een gestructureerd ritme in te krijgen, dan zal ik dit experiment zeer dankbaar zijn. Het gaf mij en mijn blog een nieuwe adem en dat vond ik een mooi, onverwacht cadeautje!

Advertentie

15 gedachten over “Halfweg 40 dagen bloggen

  1. Gewoon al de uitdaging aan gaan en zien wat het geeft is volgens mij het allerbelangrijkste. Ik vermoed daarbij dat hoe meer je schrijft, hoe meer je de ‘schrijfspieren’ traint tot een gewoonte en hoe sneller je de flarden in je hoofd tot een geheel op papier/scherm krijgt, niet? In elk geval heel veel succes nog (en fun) met de komende blogdagen 🙂

  2. Wij zijn er ook ingesprongen en de eerste week lukte dat goed, maar dat vooruitwerken komt er ook niet van en dus is het deze week wat kalmer geworden. Wel heel fijn om nu wat reacties te krijgen en al heel wat nieuwe blog ontdekt. Verder schrijven en succes nog !

  3. Ik schrijf tussendoor al eens een paar stukjes, tijdens de middagpauze op het werk bijvoorbeeld. Zo lukt het me voorlopig prima om alles op voorhand in te plannen. Het lukt me ook prima om verschillende onderwerpen aan te boren, al heb ik de lijst wel al vrij veel gebruikt. Al bij al verbaas ik mezelf :-). Ik voel wel dat het moeilijker wordt. Ik dacht dat we toch al bijna wel aan het einde zouden zijn en we zijn nog maar net de helft gepasseerd. Ik weet dus niet of ik even vlot de finish zal halen.

  4. Wat leuk om je blog te lezen. Ik ervaar hetzelfde met elke dag bloggen. Er is altijd wel iets om iets over te delen of zeggen. Zelf ben ik op tweede kerstdag gestart met een Kledingshopstopchallenge. Hierover (en ook over andere zaken) blog ik dagelijks, behalve op zondag. Ik vind het superleuk! Mijn blog heet: actuallyannet.wordpress.com. Neem gerust een kijkje.

    Ik weet zeker dat je die 40 dagen haalt. Je blog leest makkelijk. Succes!

  5. En als je nu nog 5 pasdagen nodig hebt is dat geen ramp he. Ik weet niet of ik het zal redden, de ene keer gaat het beter dan de andere en ik kan ook niet zo goed op voorhand inplannen,…..maar ook ik leg me geen druk op. Maar het gaat ook beter dan verwacht eigenlijk, want ik panikeerde ook wel een beetje toen ik me net had ingeschreven 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s