Maastricht, Nederlands gezelligste stad?

Eén van mijn vriendinnen volgt momenteel een opleiding tot gids. Als onderdeel van het examen moest zij – samen met een aantal collega-studenten – een rondleiding geven in een voor hen onbekende stad. Het was hun taak de hele dag van a tot z uit te werken en te begeleiden. Zij kozen voor Maastricht. Ik was er als de kippen bij om me in te schrijven, want ik was nog nooit in Maastricht geweest. Bovendien is het altijd fijn om getuige te mogen zijn van het resultaat van zoveel maanden noeste arbeid.

Het was een fijne dag. Ze hadden het weer mee en dat maakt het altijd een heel pak aangenamer. Daar waar we in het begin van de week allemaal toch een beetje opzagen tegen een hele dag regen, bleek het zaterdag een héél schone dag te worden. Na de middag ging de zon wel schuil achter de wolken en voelde je meteen dat het nog maar de eerste schone en toch ook frisse lentedag was.

Maastricht

Maar ze deden dat uitstekend. Het was leuk, het eten was lekker (veel te veel trouwens) en we leerden op aangename wijze een schone stad kennen. Volgens de overlevering de “gezelligste stad van Nederland”. Voor mij was het een primeur, maar het smaakte naar meer. Eén klein nadeeltje: er was zo goed als geen vrije tijd (iets met timing en het uitlopen van het programma), dus shoppen zat er niet in. Dat wordt dus terugkeren met de dochters ;-).

We besloten met een bezoekje aan het wijnkasteel van Genoels-Elderen. De wijn mag er vast en zeker zijn en ook hier keren we zeker nog eens terug voor een uitgebreide tour doorheen het kasteel, de wijngaarden en de kelders. Het was na afloop stil in de bus. Mogelijk zat de wijnproeverij er voor iets tussen, maar het was een drukke dag geweest. Onze gidsen kregen complimenten van de meegereisde jury, dus dit deeltje van het examen zit allicht wel snor.

Maar ik was uitgeteld: veel gestapt, veel gezien, veel gehoord, veel bijgeleerd en dus viel ik prompt in de armen van de echtgenoot in slaap terwijl we nochtans een poging deden de nieuwste, veelbelovende Canvas-crimi te volgen. Wat een schone start van de lente!

Maastricht2

Advertentie

Een gedachte over “Maastricht, Nederlands gezelligste stad?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s