22 jaar samen

Al 22 jaar delen wij lief en leed. De echtgenoot en ik zijn nu langer samen dan we ooit apart zijn geweest. Ik kan me niet meer voor de geest halen hoe het in mijn eentje was. Vage herinneringen aan verliefdheden, twijfels en onzekerheden (“zal hij me wel leuk vinden?”, “ziet hij me wel staan?”) en allesoverheersend verdriet (“hij wil me niet”) waarbij de wereld voor een paar dagen compleet verging, liggen al meer dan 2 decennia achter mij.

Zoveel is er intussen gebeurd. We werden verliefd, studeerden af, eisten ons plekje op de arbeidsmarkt op, gingen samenwonen, bouwden een nestje en kregen twee prachtige dochters. Het waren intense jaren. Er gebeurde zoveel. Het was niet altijd rozengeur en maneschijn: het is stil waar het nooit stormt en kletteren deed/doet het af en toe ook ten huize Tifosa. Maar we praatten het uit en we maakten het goed. Hij is de enige die me op mijn nummer kan en mag zetten.

En kijk, ineens zijn er 22 jaar voorbijgegaan. Er was zoveel moois dat we mochten delen. Zoveel om dankbaar voor te zijn. Ook na 22 jaar is het nog altijd genieten als we samen kunnen praten, discussiëren, lachen, naar een film kijken, verwonderd zijn, als we gewoon samen kunnen zijn. Er was ook verdriet en er waren de nodige hindernissen, maar ze waren makkelijker te dragen als we het konden delen. Er is nog altijd het gemis als we om één of andere reden eens een nachtje gescheiden worden. Er is nog altijd het hunkeren naar en het thuiskomen bij.

Hij is nog altijd de eerste met wie ik een nieuwtje wil delen. Met hem kan ik nog altijd het beste lachen. Bij hem mag ik mijn verdriet en teleurstelling tonen, zijn armen blijven de meest troostrijke plek die ik ken. Hij is mijn allerbeste vriend, mijn maatje, de liefde van mijn leven, de vader van mijn kinderen en ik vind hem nog altijd even sexy als 22 jaar geleden. Hij kleurt mijn leven en haalt het beste in mij naar boven.

22 jaar. Wie had dat ooit gedacht toen ons verhaal op 14 februari 1995 ergens in het Leuvense begon…

img_7090

Advertentie

10 gedachten over “22 jaar samen

  1. Pingback: Op naar 2018… | Tifosa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s