De #ploft-in-uwe-zetel-avond

Minister van Welzijn Jo Van Deurzen heeft het idee van “donderdag-datedag” gelanceerd. Koppels moeten meer tijd voor elkaar vrijmaken en kunnen dus best één avond per week voor elkaar reserveren. Alhoewel ik het concept zeer genegen ben, vind ik het niet zo makkelijk in de praktijk te brengen en dus lanceer ik bij deze een iets praktischer alternatief, de “ploft-in-uwe-zetel-avond”. Wij geven hiervoor vanavond met veel plezier het startschot.

Lang geleden, toen we nog geen kinderen hadden (en de dieren nog spraken) was het allemaal simpeler. Toen was het elke avond date. Toen hadden we ook nog tijd voor hobby’s. Intussen bepalen de kinderen voor een groot stuk onze agenda. Zij hebben wel hobby’s en hebben iemand nodig om hen van en naar hun dansen, tennis, stikles,… te voeren. Of naar de vriendinnen, want zij hebben ook nog een sociaal leven, in tegenstelling tot hun oudjes ;-).

Natuurlijk is het niet zo erg gesteld. Maar het is niet simpel om het huishouden, je professionele leven en het leven van je kinderen te combineren. Zeker niet als je tussendoor ook nog af en toe eens wat me-time wil of het spannend wil houden in je relatie. Het is elke week opnieuw nogal een uitgebreide to do-lijst om af te werken en een heel geregel om alle balletjes in de lucht te houden. Meestal lukt het, maar soms wordt er al eens iets “vergeten”. Soms moeten er ook gewoon keuzes gemaakt worden: zal ik strijken vanavond, of gaan we samen in de zetel zitten? Wordt er nog voor school gewerkt of zijn we te moe? En vaak ruilen we me-time of kwalitijd met ons tweetjes in voor een extra halfuurtje nachtrust. Zodat we de volgende ochtend toch enigszins uitgeslapen aan een nieuwe werkdag kunnen beginnen.

img_7358_miniMaar vrijdag is onze “ploft-in-uwe-zetel-avond”. Dan doen we niks, maar installeren we ons met ons tweetjes in de zetel voor televisie. Soms durven we zelfs eens een flesje wijn te ontkurken. Elke week doen we ook verwoede pogingen om de kinderen op tijd in hun bed te krijgen, maar slagen we daar jammer genoeg hoe langer hoe minder in ;-). Maar om minister Van Deurzen een plezier te doen, zal ik zelfs wat kaarsjes aansteken. Dan kunnen we even de illusie hoog houden dat we nog eens een romantisch tête-à-tête beleven, terwijl we het Britse Poldark volgen. Romantiek voor mij, (een beetje) spanning en avontuur voor de echtgenoot.

En morgenvroeg, tegen een uur of tien, na een verkwikkende nachtrust, zal ik eens nadenken over onze volgende date en hoe we die gaan organiseren. Ooit. Als we de kinderen eindelijk het huis uit gekregen hebben ;-).

Advertentie

3 gedachten over “De #ploft-in-uwe-zetel-avond

  1. Haha! Ik doe mee. Alhoewel, de avondlessen zijn hier weer begonnen op vrijdagavond dus ik plof me alleen in mijn zetel met een theetje en een goed boek 🙂

  2. 🙂 Bij ons was het plan om elke woensdagavond date night te houden aangezien ons zoontje dan bij mijn ouders logeert. Alleen kruipen we tegenwoordig op woensdag gewoon vaak op tijd ons bed in om een paar uur slaap extra te hebben. Op vrijdagavond ploffen we vaak net als jullie in de zetel en kijken we samen film.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s