Het kouwelijke type…

De zomer is voorbij, de herfst is in het land. Ondanks het schitterende nazomerweertje is het ’s morgens verschrikkelijk koud op de fiets. Het helpt ook niet bepaald dat ik van het kouwelijke type ben. Mijn interne thermometer leeft pas op vanaf 25 graden. Alles daaronder is te koud. Behalve die ene week net na de winter als je voor het eerst een T-shirt kan aandoen en al geniet van een zonnetje bij 18 graden.

Bovendien laat ik me (graag) verrassen. Meestal volg ik het weerbericht maar met een half oor, voldoende om te horen dat het niet zal regenen en 21 graden wordt. In mijn verbeelding is het dan zomerweer en haal je je rokjes en jurkjes uit de kast. Het was toch Indian Summer, of niet? Om dan ’s morgens – nipt op tijd uiteraard – buiten te komen en tot op het bot te verkillen in de tien minuten dat je naar het station fietst.

Maar ze zullen mij geen twee keer hebben, denk je dan. En dus haal je een jeans, de enkellaarsjes en een pulletje met halflange mouwen uit de kast en doe je er zelfs al een topje onder. Dan vind je dat je je toch écht wel al herfstig gekleed hebt en mag het zomerjasje erboven. Om toch een hele dag kou te lijden. En als ik het heb over kou lijden, dan gaat het écht wel over koukleumen, niet een aangename frisse verkoeling.

En dan ga je tijdens je middagpauze de stad in en kijk je verwonderd naar al die studenten in korte mouwen, topjes en rokjes. Terwijl ik net op zoek ging naar een “herfstjas” of een “sjaal”. Hoewel het zonnetje nog steeds aangenaam schijnt, begin ik me af te vragen wanneer we de kastenwissel zullen plannen. Wil ik maar al te graag mijn winterjas al bovenhalen. En de winterpyjama’s. En hoort bij een tv-avondje intussen al weer het winterdeken en kan ik er intens van genieten om me daar volledig in te begraven.

Uiteraard gaan we nog héél erg genieten van de komende mooie dagen, maar we zullen een pulletje aan onze outfit toevoegen. En de sjaal mag misschien toch ook al uit de winterkast, net als de enkellaarsjes. Bovendien is mijn koukleumen altijd hét excuus bij uitstek geweest om ’s avonds lekker gezellig dicht tegen elkaar aan te kruipen. Laat de nazomerromantiek (jammer genoeg met ijshanden) maar komen ;-).

koude

8 gedachten over “Het kouwelijke type…

  1. Ik had maandag een kleedje aan en vond het echt te koud! Ik vind het wel nog te vroeg voor enkellaarsjes, ik draag nu gewoon pumps onder mijn broek. Terwijl ik dit schrijf, zit ik trouwens diep onder een dekentje genesteld. Zalig :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s