Stommiteiten – de regenversie

Gisteravond besloten we een kort bezoekje te brengen aan de braderij in ons dorp. De oudste had nog wat spulletjes nodig en ook een paar andere winkels mochten een bezoekje verwachten. Je weet nooit of je iets vindt waarvan je niet geweten had dat je het zou nodig hebben – met korting ;-). En terwijl de mama met de oudste zou shoppen, zou de papa zich met de jongste op de kermis storten.

regen loesjeToen we vertrokken, was er geen vuiltje aan de lucht. Maar we waren nog maar net de eerste winkel ingedoken toen het begon te regenen. Eerst bleef het bij wat druppeltjes hier en daar, maar tegen dat de oudste klaar was met shoppen, viel het ineens met bakken uit de lucht. En dus schuilden we onder één van de tentjes tot het zou over trekken. Maar dat viel toch enigszins tegen. We hebben daar toch wel 20 minuten gestaan onder dat tentje. En toen het eindelijk wat begon te minderen, zijn we er maar door gespurt. Naar onze auto, die uiteraard op respectabele afstand stond. De zin in verder winkelen was samen met de regen weggespoeld.

Bovendien had ik thuis mijn rekje met was laten buiten staan. Ik had immers net voor ons vertrek de jeansbroeken bij opgehangen. Jammer genoeg had ik de “blauwe was” niet ingehaald, ook al was die zo goed als droog. (Je twijfelt wel even, kijkt even naar de lucht en denkt dat het nog wel even zal overblijven, dat ze een droge dag voorspeld hadden en dus laat je het maar hangen.) Toen we thuiskwamen, was het rekje, samen met de wasknijpers inderdaad héél erg uitgeregend. En kon ik herbeginnen. Tot overmaat van ramp had ik ook nog eens het raampje van mijn wagen laten openstaan. Gelukkig viel de schade binnen in de wagen nog goed mee. Blijkbaar stond de auto tegen de regenrichting in…

Eigenlijk hadden we het kunnen weten. Want als er één constante is in al die jaren dat er braderij gehouden wordt in ons dorp, is dat die volledig uitregent. Elk jaar opnieuw. Altijd vallen de Putse Feesten het eerste weekend van juni en altijd regent het volledig uit. Toch houden onze dames eraan om te gaan. Vroeger waren ze dol op de kermis, nu weten ze dat er geshopt zal worden.

Maar gisteren was het zo’n mooie dag. Het zonnetje scheen, het was warm, de was droogde perfect buiten. En dus lieten we ons verrassen door dat regenbuitje. Dat jammer genoeg boven Putte-centrum bleef hangen en een uurtje op volle kracht alles eruit gooide. Maar kom, de oudste dochter heeft gevonden wat ze echt nodig had en wij zullen voor de rest van de zomeraankopen wel wachten op de Braderij in Heist, het laatste weekend in juni. Dat traditioneel wel goed weer met zich meebrengt. (Toch op vrijdagavond.)

Al zullen we de volgende keer voor ons vertrek de was toch maar binnen zetten. En even controleren of de autoraampjes wel dicht zijn…

Advertentie

Een gedachte over “Stommiteiten – de regenversie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s