Overstroming in de berging…

Elk gezin heeft zo van die routines. Bij ons is eentje daarvan dat de volledige was er in het weekend doorgedraaid wordt. Onze wasmachine draait hier in het weekend dan ook overuren. Maar de laatste veertien dagen was het met horten en stoten. Het ding wou niet meer droogzwieren, toch niet op de korte programma’s. Het hele was- en plasprogramma nam dan ook het dubbele van de normale tijd in beslag.

Maar gisteren gaf onze wasmachine het alsnog op. Niet verwonderlijk, want eigenlijk had ik al veertien dagen geleden gezegd dat we iemand moesten laten komen om het eens te laten nakijken. Maar we kregen hier in huis dan toch een lumineuze ingeving: we konden misschien de filter eens nakijken. En uiteraard bleek dat de boosdoener. Na wat gefoefel om dat kleppeke open te krijgen, bleek de filter volledig vol te zitten. Muntjes, stof, plastiek,… en nog genoeg water om de berging blank te zetten. Maar we maakten de filter (en de berging) proper en onze wasmachine deed het weer, op het korte programma, en er werd zelfs gezwierd.

Alleen bleek er op het einde van het programma toch terug wat water te lekken. Geen overstroming zoals een paar uur eerder, maar toch een serieuze plas onder de wasmachine. Bleek dat de filter er niet correct terug ingedraaid is. En jammer genoeg krijgen we hem er nu ook niet meer uit, want hij draait zot. Enfin, wassen zal er dit weekend niet meer inzitten, want de specialist zal nu toch langs moeten komen.

Een mens zou gelukkig moeten worden van de zee aan vrije tijd die ineens opduikt, nu de was en plas van het weekendprogramma verdwenen is. Maar na een weekendshift én een hele week lates had ik jammer genoeg al serieuze strijkachterstand. Daarnaast heeft de oudste maandag een facultatieve verlofdag en heb ik vrij genomen. In mijn hoofd had ik dus de volledige was en plas al afgewerkt tegen dinsdag…

ongelukBovendien kan ik de volgende dagen maar beter héél voorzichtig zijn. Het verleden heeft ons immers al geleerd dat een ongeluk nooit alleen komt. En meestal op momenten dat het eigenlijk niet zo goed uitkomt. Kapotte toestellen (en grote kosten) komen om één of andere reden nooit voor in maanden dat je ruim toekomt, maar nét in die maanden dat je al grote rekeningen verwacht. En dus zal ik de komende dagen maar extra opletten als ik in de buurt kom van het strijkijzer, de mixer, de haardroger of onze afwasmachine… verstrooid en klunzig als ik jammer genoeg al ben 😉 !

8 gedachten over “Overstroming in de berging…

  1. Zo’n zaken gaan altijd stuk in het weekend op de meest slechte momenten en waarschijnlijk inderdaad in meerdere vormen, ….succes!

  2. niet strijken, alleen afhaaleten, niks zwaar of kostbaar/breekbaar opheffen… 🙂 Trouwens, heeft uw mama u ni geleerd om altijd een bakske onder de filter te zetten als ge die uit het machien haalt 😉

      • Ik gebruik zo’n platte bakjes van de Colruyt (van de vleesafdeling, toen wij hier nog een verstoog hadden). Die passen bij mij er net onder.
        Andere optie: uw wasmachien OP uw droogkast zetten (hier staat het nu omgekeerd) dan kan je er zelfs een emmer onder houden!

  3. Bij ons ook net de wasmachine stuk geweest, komt altijd slecht uit, ik draai met een kotstudent ook overuren in het weekend… Gelukkig nog genoeg eco cheques opgespaard voor een nieuwe 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s