De tuinkamer groeit…

Net als zoveel andere Belgen hadden ook wij een baksteen in de maag. 12 jaar geleden gingen we ervoor en bouwden we ons droomhuis. Enfin, het was misschien een beetje kleiner dan we ooit gedroomd hadden en ook het dakkapelletje of de hoekramen kwamen er niet, maar het was een praktisch huis met goede ruimtes en veel licht én we maakten het binnen gezellig.

Wat we wel misten was speel- en opbergruimte. Als de dames hun Playmobil-collectie nog eens boven haalden, leek het of de woonkamer helemaal ontplofte. De eettafel stond vol, de salontafel werd ingepalmd en zelfs de strijkplank maakte deel uit van het Playmobil-dorp dat onze meiden alweer bouwden (en dat uiteraard wekenlang moest blijven staan “want ze waren nog aan het spelen”). Boven hadden we wel een logeer-/speelkamer, maar dat vonden onze dochters maar niks. Spelen wilden ze gezellig beneden bij ons, niet in hun eentje boven, ver van alles en iedereen.

Ook onze boekencollectie kregen we niet meer opgeborgen (ook al plaatsten we onze boeken in 2 rijen en stapelden we ze ook op elkaar tot elke centimeter ruimte ingenomen was). Bovendien verzamel je in de loop der jaren toch redelijk wat spulletjes. En ik weet het, opruimen hoort erbij. Lang voor Marie Kondo hip was, ruimde ik al elk half jaar onze kleerkasten op en gingen kleren die we niet meer droegen er onherroepelijk uit. Ook speelgoed en babyspulletjes werden al snel binnen de familie doorgegeven.

En toch droomden we af en toe van een extra kamer. Wat meer (opberg)ruimte. Maar we raakten het lang niet eens. Na een duwtje in de rug van ouders en schoonouders (“zet dat ding nu gewoon, je kan later nog zien wat je ermee doet”) kwam alles eind vorig jaar in een stroomversnelling. We tekenden bij een verandafirma (Aldera) én ineens zagen we samen het licht over wat we kunnen/zullen doen met de nieuwe ruimte.

Sinds 1 september zijn de mannen van Aldera bij ons aan de slag om onze uitbouw vorm te geven. En nu zien we onze tuinkamer in één klap ontzettend groeien. Nadat de echtgenoot en de schoonpapa hun paasvakantie (en nog een paar weken) hadden opgeofferd om het metselwerk te doen, wordt nu het dak geplaatst, het plafond, de ramen en de deuren. En het gaat vooruit! Al deze werken nemen amper 4 dagen in beslag. Daarna is de rest van het werk nog voor ons. Wij zullen zelf elektriciteit leggen en de verwarming plaatsen, wij zullen bezetten, vloeren en schilderen.  Dat zal allicht wel wat langer duren dan 4 dagen ;-).

Af zal onze tuinkamer nog niet direct zijn en het is zeker nog te vroeg om al feestjes te plannen, maar iemand droomt stilaan al van Kerstmis in de nieuwe kamer ;-).

tuinkamer

Advertentie

5 gedachten over “De tuinkamer groeit…

  1. Wauw dat ziet er zalig uit! Direct heel wat meer plaats hé! Ik droom van een keukenuitbouw, maar dat zal nog niet voor onmiddellijk zijn 😉

  2. Heerlijk die extra ruimte! Ik wil dat ook, maar dat zal niet realistisch zijn… Misschien is de beste optie verkopen en iets nieuw kopen/bouwen, maar dan gaan we onze toffe buurt en buren moeten missen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s