Perfecte dag

zomerSoms valt er een onverwacht cadeautje uit de lucht. Een bonusdagje stralende zon. Al kunnen we dit jaar echt niet klagen: het is een schitterende zomer geweest. Maar wat een prachtige zaterdag kregen we gisteren. Rustig uitslapen, op het gemakje ontbijten met de krant erbij en géén plannen voor de rest van de dag. Wat een luxe.

Eigenlijk dachten we al wat schoolinkopen te gaan doen, maar in plaats daarvan hebben we thuis genoten van het zomerzonnetje. De dochters hebben in de voormiddag wel hun strips ingegeven én de bibliotheek van de jongste gerangschikt. We zullen er nog komen 😉 ’s Namiddags hebben we ons plastieken zwembad uitgekuist en opnieuw gevuld. Je had onze dochters moeten zien: allebei op hun gemakje met hun boek in het zwembad. De mama ernaast, op een ligzetel, ook al met een fantastisch boek (“Als je het licht niet kunt zien” van Anthony Doerr, stond trouwens ook op de leeslijst van Barack Obama!).

’s Avonds hebben we met ons viertjes van een barbecue genoten, buiten op ons terras, dat binnenkort een tuinkamer zal worden. Wij met een glaasje wijn uit Italië erbij… Een perfecte dag! Zelfs strijken is een pak aangenamer als je dat in je bikini in het zonnetje kan doen. En neen, niks verbrand ;-).

Een perfecte dag om de zomer af te sluiten. Want morgen beginnen we er weer aan. Morgen moet de echtgenoot “zijn dag” gaan doen op school en dat is het begin van een heuse schoolweek: herexamens, personeels- en vakvergadering,… Het is deze week elke dag wel iets. Maar als de echtgenoot in gang schiet, dan zet ik even een stapje terug. Dan neem ik hier en daar wat verlof om samen met de kinderen al wat boodschappen te doen, om samen met hen nog wat van de vakantie te genieten. Om de echtgenoot een beetje in de watten te leggen, om ervoor te zorgen dat er eten op tafel staat als hij thuis komt. Om de overgang voor iedereen een beetje te milderen.

En dus hebben we met volle teugen genoten van ons bonusdagje van gisteren. Alle plannen laten varen, gewoon genieten van het moment. Want nu komt de start toch wel heel dichtbij…

Advertentie

3 gedachten over “Perfecte dag

  1. Leuk dat weer hé,…..september wordt weer aanpassen,…..ik kijk er naar uit en ook weer niet, want dan gaan we weer snel herfstweer krijgen :-),…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s