Voetbalavondje… in mijn dromen!

inspirational football quotesClub Brugge speelt dinsdagavond tegen Manchester United voor een plek in de Champions League. En dus kijken wij voetbal. Thuis natuurlijk. De tijd is gepasseerd dat we nog echt ter plekke gingen. Ooit lang geleden, toen de dieren nog spraken, deden we dat wel.

De dochters zijn ook min of meer mee. Voor een match van de Rode Duivels krijgen we ze al warm, durven ze al eens rood-geel-zwarte kleren aantrekken, onze vlag bovenhalen en streepkes zetten op hun gezicht. Clubvoetbal zegt hun momenteel nog wat minder (hoewel de oudste daarnet Louis Van Gaal toch herkende in de tunnel), maar we werken eraan.

Alhoewel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de laatste jaren moeite heb om wakker te blijven. Dan begin ik met volle moed aan de match, maar halverwege nestel ik me toch onder mijn deken, tegen de echtgenoot aan en dan ben ik binnen de paar minuten vertrokken. Af en toe schrik ik dan even wakker – dan blijkt er (bijna) gescoord of een (zware) fout gemaakt en leeft de echtgenoot even intens mee.

Misschien heeft het er mee te maken dat het de laatste jaren zelden écht spannend is. Vaak lootten onze Belgische teams véél te zware tegenstanders. Ze liggen dan zwaar onder, krijgen al snel een goal tegen en voor je het weet, hebben ze er een paar rond hun oren. Bovendien zit je met poulefases, waarin het om alles en niks tegelijk draait.

Vroeger was het tenminste gewoon heen en terug, met rechtstreekse uitschakeling. Elke match telde, elk doelpuntje telde en we maakten (op een paar uitzonderingen na) ook écht kans om eventueel door te stoten. Nu heb je dat soort matchen pas vanaf januari en laat ons eerlijk zijn, tegen dan zijn we er vaak gewoon niet meer bij… Beslissende strafschoppen heb ik bij een Belgisch team al jaren niet meer gezien. (Misschien maar best, want dan duurt de match ontzettend lang, zeker als je de dag erna nog moet werken… En slapen voor de strafschoppenreeks afgelopen is, doe je gewoon niet!)

Tja, ik dateer dan ook nog uit de tijd dat de Belgen de halve finale haalden op het WK 1986 in Mexico. Ik was toen 13 jaar, zat in de examens en mocht pas voor het eerst opblijven voor de halve finale tegen Argentinië, toen Maradona een maatje te groot was. Toen stelden de Belgische teams nog echt iets voor. Het was de periode dat KV Mechelen de Europa Cup won. Ik ben allicht in mijn jeugd net iets te hard verwend. Geen wonder dat ik dus in slaap val als Club Brugge halverwege al 2-1 in het krijt staat 😉

Maar ik leef op hoop. Volgend jaar is het EK. Als de Rode Duivels zich in september niet laten verrassen door Bosnië, liggen er weer spannende matchen in het verschiet. Wie weet, zorgen we dan wel voor de verrassing en begin ik de vakantie met acuut slaapgebrek…

Daar hoef ik vanavond gelukkig niet voor te vrezen. Ik ga me nu met een dekentje tegen de echtgenoot installeren. Wedden dat ik binnen de kortste keren in dromenland zit?

Advertentie

6 gedachten over “Voetbalavondje… in mijn dromen!

  1. Als je nu het begin ziet en je valt in slaap en je komt terug wakker aan het einde van de mach dan kan je man de hoogte punten vertellen wat er gebeurd is dan heb je toch naar het voetbal gekeken en kan je het verder vertellen hoe je het doet maakt niet uit je hebt gekeken wellicht al slapend.

  2. Ik passeerde net de keuken en trof mijn moeder (???) aan voor de match. Hoogst bizar beeld. Heeft ze overgehouden van de duivelsgekte vorig jaar. Een heel enthousiaste en loyale supporter ook , zij het ongehinderd door veel kennis van de regels 🙂 Ik passeer en vraag hoe het zit met brugge: “pff slecht 2-1 en er heeft er net eentje rood gekregen! maar gelukkig is fellaini net op het veld gekomen!” Mam, fellaini speelt voor manchester 🙂

  3. bij ons thuis zijn het voetballiefhebbers. ik kijk dan wel eens met een half oog mee, maar echt boeien doet het me niet… (maar zoals veel mensen: naar de nationele ploeg kijk ik dan weer wel af en toe)

  4. Pingback: Mama’s september-schooldipje | Tifosa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s