De tuinkamer groeit…

tuinkamer3_miniDe afgelopen weken zijn de echtgenoot en de schoonpapa druk bezig geweest aan onze tuinkamer/veranda. Met resultaat. Sinds eind april is ons eerste stuk afgewerkt. De binnen- en buitenmuren staan er, de dorpels zijn gelegd. We krijgen voor het eerst een beeld hoe onze uitbreiding er concreet gaat uitzien.

tuinkamer1_miniHet blijft toch indrukwekkend om zien hoe een huis groeit. Hoe snel dat allemaal gaat (ook al deden wij alles zelf en zullen we niet het tempo gehaald hebben van de pro’s 😉 ). Hoeveel tijd en liefde er in een bouwwerk kruipt. Het is knap om te zien hoe de touwen gespannen worden, waarna de stenen rij voor rij geplaatst worden. Hoe telkens opnieuw gecontroleerd wordt of ze allemaal wel recht staan. Hoeveel deugd je uiteindelijk hebt als het er staat en als je weet dat je het zelf gedaan hebt.

tuinkamer2_miniHoe de echtgenoot, die in het dagelijks leven vooral met zijn hersens werkt, deugd heeft van een paar weken buitenwerk. Hoe verschrikkelijk bruin hij al ziet in zijn gezicht en op zijn armen na een paar schitterende dagen in de zon. Tot groot jolijt van de dochters en de mama als blijkt dat hij nu weg heeft van de wielrenners “want veilig werken doe je niet in een short of in je bloot bovenlijf”… Hoe mijn taak beperkt bleef tot het voeden van de werkmensen en het aanslepen van drank en voedsel. En hoeveel plezier ik daaruit haalde.

Onze taak zit er nu voorlopig op. Nu is het wachten tot onze verandafirma Aldera het dak erop komt leggen en de ramen en deuren komt plaatsen. Moet het gezegd dat dit voor ons uiteraard niet snel genoeg kan gaan? Nu we eenmaal écht goed begonnen zijn, mag het vooruit gaan. Ik kan niet wachten tot we volgend jaar in onze veranda kunnen genieten van onze tuin… en onze bloemetjes 😉

tuinkamer4_mini

Advertenties

8 thoughts on “De tuinkamer groeit…

  1. Dat ziet er fantastisch uit!!! Kan hij dat hier ook s komen doen? 😁 hopelijk komen de verandamannen vlug nu!

  2. En vooral straf dat hij dat kan, ik word al zenuwachtig bij het zien van een schroevendraaier 🙂

  3. Pingback: De tuinkamer is af! | Tifosa

  4. Pingback: De tuinkamer is af! | Tifosa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s