Gelukkige verjaardag, elfje!

elfjeDag op dag 11 jaar geleden lag ik nu in “het moederhuis”, met onze tweede dochter in mijn armen. Ze was er heel vroeg bij, ons meisje. De nacht was nog jong toen ze op de wereld kwam, exact 2,5 jaar na haar oudere zusje. De oudste, een zomerkind, geboren in de enige hete week van 2001. De jongste, een winterkind, geboren in de enige sneeuwweek van 2004. Zusjes, voor de rest van hun leven.

De geboorte had zich ’s middags al aangekondigd. Langzaam, met grote tussenpozen. De oudste had nog een sneeuwman gemaakt. De papa had nog foto’s getrokken van mama’s dikke buik. Mama had het gevraagd “want het zal de laatste keer zijn”. Tegen ’s avonds reden we dan naar de kliniek. De weeën kwamen toen al om de 5 minuten. En toch bleek er nog niet veel aan de hand: er was amper opening. Dat hadden we ook bij de eerste al meegemaakt. Maar na de monitorcontrole zagen ze ons liever niet meer vertrekken: de geboorte was in zicht en het sneeuwde. Ze waren bang dat we niet meer tijdig terug zouden raken.

Het lijkt alsof het pas gisteren was. Dat kleine hummeltje in mijn armen. De verwondering, de trots, de ontroering, de overweldigende liefde (opnieuw). De papa, die ’s morgens vroeg niet van de parking raakte omdat onze meid een mooie winternacht koos, met sneeuwtapijt én vastgevroren bareel. Het aftellen tot het ochtendgloren, tot we iedereen konden laten weten dat er nieuw leven was. Het eerste bezoekje van de oudste, in één klap “grote” zus. Het opnieuw wennen aan een baby’tje in huis. Het ontdekken van toch een ander levensritme. De aanpassing, vooral ook voor de grote zus, die nu aandacht moest delen en het daar af en toe wel even moeilijk mee had.

Maar de jaren gingen voorbij. Mooie jaren. Soms ook zware jaren, met een baby’tje en een peuter, met een peuter en een kleuter,… tot we ineens met 2 jongedames zaten. Opgroeien en telkens wat meer loslaten. Tot de jongste vanmorgen zei: “ik ben nu een elfje”.

Liefste elfje, een dikke proficiat met je verjaardag! Wij zijn na al die jaren nog altijd zo ontzettend blij met je komst. Wij zijn zo immens fier op jou. Wij genieten met volle teugen van alle momenten. Blijf ons zonnetje, huppel verder door je leven, geniet van je weg. Wij zullen er altijd voor je zijn, om je aan te moedigen, om je toe te juichen, om je op te vangen, om je te steunen, om je te troosten… Geniet van je dag, van je feest, van je cadeautjes en van de aandacht! Xxx. Mama.

Advertentie

2 gedachten over “Gelukkige verjaardag, elfje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s