Examenstress

examens_miniDecember brengt naast de feestjes ook examens. Eerst ploeteren om dan beloond te worden. 😉 En bij ons komen de examens in drievoud. De echtgenoot én beide dochters zitten middenin hun beproeving.

De jongste heeft sinds vorig jaar “proefwerken”, maar dat loopt vlotjes. Ze leert, ze oefent, we vragen haar les op en zij doet haar toetsen en komt dan de dag erna vertellen dat het allemaal vlot gegaan is, dat de meester (sommige) proefwerken al verbeterd heeft en dat de punten (dik) in orde waren.

Bij de oudste is het al met halve dagen studeren. Zij is samen met de papa thuis en studeert. Soms vragen we haar les nog eens op, maar meestal laten we haar doen. De ene dag loopt het al wat vlotter dan de andere, de ene dag verloopt al wat zenuwachtiger dan de andere. Net als de mama vroeger is het starten wat moeilijk. Eenmaal in de flow lukt het allemaal wel.

Bij de papa moet het zwaarste nog komen. De meeste examens komen bij hem pas op het einde van de week binnen en moeten tegen zondagavond verbeterd zijn. Het zal een zwaar weekend worden. We zullen de papa niet veel zien (en dat net nu de mama kerstboom-plannen had 😉 )

En wat is de rol van de mama? Die is miniem. Ik ruim hier en daar wat op, maak de bedden op, was en strijk de kleren, sleep wat eten en drinken aan voor de studerende jeugd en de werkende echtgenoot en zorg voor de nodige afleiding. De dochters kietelen, ze aan het lachen maken, samen met hen cake bakken,… Vanaf maandag, als de echtgenoot op school klassenraden houdt, ben ik thuis voor de oudste, voor de leuke dingen: shoppen, chauffeur spelen, kerstcadeautjes uitzoeken én misschien dan toch de kerstboom zetten 😉

Advertenties

5 thoughts on “Examenstress

  1. Ik ben vooral blij te zien dat niet alleen hier het bureau een rommel is :-), mijn rol is er zijn, lekker eten voorzien, afvragen, bijsturen,…en ja, ook al de rest, :-).

  2. Wow Nele, lijkt me zalig. Mijn klaagzang van vorige week staat hier wel erg tegenover. Ik zou er voor tekenen, zo’n examenperiode. Maar ik wens je dochters en je man ook veel succes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s