Project positief

Het “project positief” werd me in de schoot geworpen door Carrie. Dit vind ik een heel leuke tag. Het is ook heel tof om de andere blogs hierover te gaan lezen. Je wordt er instant gelukkig van 🙂

1. Wat is je favoriete quote en waarom?

Faites que le rêve dévore votre vie, afin que la vie ne dévore votre rêve. (Antoine de Saint-Exupéry). Een Franse spreuk. En het is een fantastisch mooie. “Maak dat de droom jouw leven verslindt, zodat het leven je droom niet verslindt”. Je bent nooit te oud om te dromen, om plannen te maken. In mijn ogen stop je met écht te leven op het moment dat je ophoudt te dromen.

2. Welke droom zou je in je leven willen realiseren?

Veel van de dromen die ik als jong meisje had, heb ik al gerealiseerd. Ik ben gelukkig getrouwd, heb 2 schatten van dochters en een fijne omgeving. Toen ik 16 was, kregen we in de les Engels de opdracht “wat wil je later worden?” Ik heb toen een heel opstel geschreven over dat het spijtig was dat ik een meisje was, want dat ik anders sportjournalist zou worden”. Ik heb mijn jeugddroom waargemaakt en heb daar ten volle van genoten.

Waar droom ik nu nog van?

 • Van gelukkig te blijven met man en kinderen. Dat we allemaal gezond mogen blijven én dat onze kinderen hun weg vinden in het leven en hun eigen geluk vinden.
 • Van tijd. Even ontsnappen uit de ratrace van het leven. Koken, bakken, samen zijn met man en kinderen. Stiekem zou ik het boek dat al heel lang in mij aan het gisten is dan ook wel eens willen neerschrijven…
 • Van gezelschap. Van de familie. De oma’s en opa’s, broer en zussen én hun aanhang. De neefjes en het nichtje. De vrienden. Samen genieten van het moment. Samen zijn, feesten en vieren…
 • Van vakantie. Van onverwachte ontmoetingen die uitgroeien tot een leuke vriendschapsband. Van uitkijken en aftellen naar het weerzien.

3. Wat betekent geluk voor jou?

Geluk zit voor mij echt wel in de kleine momenten:

 • Samen in slaap vallen.
 • Je op zaterdag nog eens omdraaien en nog een uurtje “stelen”.
 • Samen met de dochters ’s avonds in de zetel zitten en lachen om “Safety First” of “Het Lichaam van Coppens”.
 • Het metekind zien genieten van de Cola Zero-fles met zijn naam op of van zijn nieuwe Duivels-outfit.
 • Het andere metekind zien lachen naar en spelen met de oudste.
 • Intens genieten van de momenten met mijn ouders: van hun bezoekjes, van hun hulp bij feestjes, van onze gesprekken.
 • Feestjes of etentjes met vrienden.
 • Lekker eten.
 • Een glaasje witte wijn op het einde van een drukke week.
 • Het dansoptreden van onze dochters. Er is niets mooiers of meer ontroerend dan hen zien stralen op dat podium.

Ik moet er wel eerlijk aan toevoegen dat ik af en toe een wake-up-call nodig heb. Dan laat ik me teveel opslorpen door de gejaagdheid van het bestaan en dan moeten de echtgenoot of de dochters wel eens aan de rem trekken en me weer met beide voeten op de grond zetten.

4. Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

De echtgenoot. De dochters. De (kinderen in de) familie. De vrienden. De ex-collega’s. Een goed boek, luide rockmuziek (Springsteen, Pearl Jam bijvoorbeeld). Een trieste film. (Het kan af en toe zo’n deugd doen om een goed potje te huilen om een mooie film…)

5. Voor wat mogen ze jou ’s nachts wakker maken?

Voor niet veel eigenlijk. Als ik niet genoeg geslapen heb, kan ik verschrikkelijk humeurig zijn. Maar als de dochters een nachtmerrie hebben, mogen ze uiteraard bij ons in bed. Voor een heerlijk ontbijt mogen ze me ’s morgens ook altijd (een uurtje vroeger) wakker maken. Of om op vakantie te vertrekken…

Maar uiteraard wil ik vast en zeker wakker gebeld worden door familie en vrienden. Om prachtig nieuws te melden (een geboorte of een andere heuglijke gebeurtenis) of om een luisterend oor te spelen in tijden van nood. Daar komen wij met plezier ons bed voor uit. De nodige dekentjes en zakdoeken liggen klaar. Koekjes of chocolade zijn altijd aanwezig. Voor drank kan gezorgd worden 😉 En we hebben een logeerbed dat altijd opgemaakt is.

6. Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

In 2015 ben ik 20 jaar samen met de echtgenoot. Nog steeds gelukkig. Nog steeds geen spijt. Wij tweeën, daar ben ik ontzettend trots op. En op onze dochters natuurlijk. Prachtmeiden.

7. Welke boodschap zou je graag anderen willen meegeven?

Geluk zit in de kleine dingen. Laat je niet meeslepen in de ratrace van het leven, maar bouw rustpunten in. Omring je met mensen die iets toevoegen aan je leven, met wie je die kleine momenten kan en wil delen. Mensen waarbij je je “verplicht” voelt, zijn het niet waard en kan je beter missen. En blijf dromen! Altijd. Overal. Kleine dingetjes en grootse doelen…

Ik ben zelf heel benieuwd naar het “project positief” van:

En wat maakt jullie gelukkig? Wat is jullie lijfspreuk? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties…

Advertentie

8 gedachten over “Project positief

 1. Dat klinkt als veel geluk. Ik hoop dat je bij die twintig gelukkige jaren samen nog een veelvoud ervan kan toevoegen!

 2. Pingback: Tiny doet mee aan “Project positief” | tinyblogt

 3. Pingback: Project positief | Me, Myself and We

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s