Wij brachten dit recept mee uit Italië. We logeerden er een paar jaar geleden in een agriturismo die eetfeestjes organiseerde voor de gasten. Er mocht ook meegeholpen worden bij de diverse bereidingen en dat was vooral voor onze kinderen een zaligheid.
Het leuke aan dit recept is het gepruts met het deeg en de cornflakes. We hebben dit ook al een paar keer gedaan op verjaardagsfeestjes van onze dames en alle klasgenootjes gingen dan vol enthousiasme mee aan de slag…
Ingrediënten (voor 50 à 60 koekjes):
- 2 eieren
- 150 g suiker
- 150 g gesmolten boter
- 280 g zelfrijzende bloem
- 1 limoen
- cornflakes
Bereiding:
- Klop het eiwit stijf
- Klop de eierdooiers wit met de suiker
- Voeg de gesmolten boter toe aan het ei-suikermengsel
- Zeef de bloem en voeg toe
- Voeg de limoenzeste of het sap toe (als je sap neemt, is 1/2 limoen voldoende)
- Voeg op het einde het eiwit toe en meng goed
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vul een bord met cornflakes
- Neem een koffielepeltje deeg en rol dit in de cornflakes
- Leg dit op bakpapier
- Voorzie voldoende ruimte tussen de verschillende koekjes, ze zullen uitzetten tijdens het bakken
- Bak gedurende ongeveer 10 minuten.
Tips:
- Hou de koekjes tijdens de baktijd goed in de gaten. Zeker op de bakplaat kunnen ze onderaan al bruin zien als ze bovenaan nog zacht zijn/lijken. Draai ze dan eventueel een paar minuten voor het einde van de baktijd even om.
- Op het rooster duurt het langer eer ze klaar zijn.
- In Italië worden de koekjes net voor het presenteren nog met bloemsuiker bestoven. Dit hoeft voor ons niet.
Smakelijk!
Lijkt me lekker! 🙂
Is het zeker 😉
Lijkt me lekker. Ga ik eens uitproberen voor als Sinterklaas bij ons langskomt. Is dat gewone cornflakes (witte doos met haan op?) zonder suiker die je daarvoor gebruikt? Jammer genoeg heb ik geen dochter(s) dus tijdens een verjaardagsfeestje zal ik dit niet kunnen maken…
Je kan het met gewone cornflakes doen (die met de witte doos met haan op, of gewoon die van een huismerk) of met frosties (de cornflakes met suikerlaagje). Is kwestie van goesting. Met frosties is het zoeter. Bij ons prefereert de ene dochter die met gewone cornflakes, de andere geeft de voorkeur aan de zoetere versie met frosties 😉
Ga ik zeker proberen ! 🙂
Pingback: Klein geluk #4 | Tifosa
Pingback: Vijf op vrijdag: mijn succesrecepten | Tifosa