Project receptenboek: biscotti con cornflakes

Biscotti1_miniWij brachten dit recept mee uit Italië. We logeerden er een paar jaar geleden in een agriturismo die eetfeestjes organiseerde voor de gasten. Er mocht ook meegeholpen worden bij de diverse bereidingen en dat was vooral voor onze kinderen een zaligheid.

Het leuke aan dit recept is het gepruts met het deeg en de cornflakes. We hebben dit ook al een paar keer gedaan op verjaardagsfeestjes van onze dames en alle klasgenootjes gingen dan vol enthousiasme mee aan de slag…

Ingrediënten (voor 50 à 60 koekjes):

  • 2 eieren
  • 150 g suiker
  • 150 g gesmolten boter
  • 280 g zelfrijzende bloem
  • 1 limoen
  • cornflakes

Bereiding:

Biscotti2_mini

  • Klop het eiwit stijf
  • Klop de eierdooiers wit met de suiker
  • Voeg de gesmolten boter toe aan het ei-suikermengsel
  • Zeef de bloem en voeg toe
  • Voeg de limoenzeste of het sap toe (als je sap neemt, is 1/2 limoen voldoende)
  • Voeg op het einde het eiwit toe en meng goed

Biscotti3_mini

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vul een bord met cornflakes
  • Neem een koffielepeltje deeg en rol dit in de cornflakes
  • Leg dit op bakpapier
  • Voorzie voldoende ruimte tussen de verschillende koekjes, ze zullen uitzetten tijdens het bakken

Biscotti4_mini

  • Bak gedurende ongeveer 10 minuten.

Tips:

Biscotti5_mini

  • Hou de koekjes tijdens de baktijd goed in de gaten. Zeker op de bakplaat kunnen ze onderaan al bruin zien als ze bovenaan nog zacht zijn/lijken. Draai ze dan eventueel een paar minuten voor het einde van de baktijd even om.
  • Op het rooster duurt het langer eer ze klaar zijn.
  • In Italië worden de koekjes net voor het presenteren nog met bloemsuiker bestoven. Dit hoeft voor ons niet.

Smakelijk!

Biscotti6_mini

7 gedachten over “Project receptenboek: biscotti con cornflakes

  1. Lijkt me lekker. Ga ik eens uitproberen voor als Sinterklaas bij ons langskomt. Is dat gewone cornflakes (witte doos met haan op?) zonder suiker die je daarvoor gebruikt? Jammer genoeg heb ik geen dochter(s) dus tijdens een verjaardagsfeestje zal ik dit niet kunnen maken…

    • Je kan het met gewone cornflakes doen (die met de witte doos met haan op, of gewoon die van een huismerk) of met frosties (de cornflakes met suikerlaagje). Is kwestie van goesting. Met frosties is het zoeter. Bij ons prefereert de ene dochter die met gewone cornflakes, de andere geeft de voorkeur aan de zoetere versie met frosties 😉

  2. Pingback: Klein geluk #4 | Tifosa

  3. Pingback: Vijf op vrijdag: mijn succesrecepten | Tifosa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s