Rijker dan je denkt

Na een paar drukke weken op het werk, gecombineerd met de start van het nieuwe schooljaar en de daarbij horende rush, was de voorbije week er eentje om in te kaderen. Om te genieten.

Het begon allemaal vorige zaterdag, met een etentje met het oudste petekind. Het liep een beetje onverwacht uit de hand. Interessante gesprekken en voor we het wisten was het middernacht. Om achteraf nog lang na te genieten, met veel trots op ons oudste petekind. Knap om te zien hoe ze haar weg maakt, aan haar toekomst bouwt met een duidelijk doel voor ogen. Hoe ze kritisch nadenkt, de juiste vragen stelt en vol vertrouwen ervoor gaat.

laarsjes_miniDaarna 2 onverwachte verlofdagen. Beide dochters hadden – los van elkaar – een dagje vrij op school. Met de oudste en haar vriendin gaan shoppen. Babbelen, wandelen, lekker gezellig lunchen. Tijd voor elkaar, tijd om bij te praten. Tijd om verliefd te worden op een mooi paar laarsjes (de mama) of een leuke tas (de oudste).

Ook de jongste had haar dagje verlof. Ook met haar volgde een shopexpeditie. Het was nodig. Het opruimen van de kasten was in haar geval redelijk “dramatisch” verlopen en dus moest er gewinkeld worden. Een beetje tegen haar zin, maar toen ze eenmaal begonnen was, liet ze zich niet kennen. Met een kleine krop in de keel, moest de mama constateren dat ook de kleinste groot wordt. Dat ook zij stilaan een dame wordt, die goed weet wat ze wil.

De week werd afgesloten met het verjaardagsfeest van het oudste metekind en zijn zusje. Een feest vol mooie momenten. Genieten als het kleinste metekindje enorm reageert op onze oudste. Zijn handjes uitstrekt als ze met hem speelt, schatert als ze naar hem lacht. Genieten als het kleinste metekindje in jouw schoot ligt, als hij naar je lacht en je onverwacht (stevig) in je haar grijpt. Genieten als het oudste metekind niet kan wachten om zijn cadeautje aan te trekken en de rest van de dag als een mini-Rode Duivel verder speelt…

Soms heb je zo van die weken nodig. Om weer te beseffen waar het eigenlijk om draait. Waar je eigenlijk gelukkig van wordt. Om weer in te zien dat de grootste rijkdom ligt in het contact met anderen, in het geluk en de lach van (jouw) kinderen. Om alles even te kunnen relativeren. Om weer met volle moed aan een nieuwe werkweek te beginnen…

Goede start van de werkweek, iedereen!

Een gedachte over “Rijker dan je denkt

  1. Pingback: Project positief | Tifosa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s