Project receptenboek: bruschetta

bruschetta3_miniEen tweede succesrecept uit ons familieboek: de Italiaanse bruschetta. Een heerlijk fris hapje. Eenvoudig te maken en het brengt ons meteen in (Italiaanse) vakantiesferen. De dochters krijgen er niet genoeg van…

 

 

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood of ciabatta
  • tomaten
  • look
  • olijfolie
  • peper en zout
  • basilicum
  • (eventueel een sjalot)

Voorbereiding:

bruschetta1_mini

  • Snijd het brood in sneetjes van ongeveer 1,5 cm dik
  • Pel de teentjes look en snijd ze doormidden
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes
  • (Pel de sjalotten, hak ze fijn en meng ze onder de tomaten)

Bereiding:

  • Grill het brood
  • Wrijf het brood in met het teentje look
  • Leg de tomatenblokjes op het brood
  • Besprenkel met olijfolie
  • Kruid met peper en zout
  • Versier met een blaadje verse basilicum

De sjalot geeft een scherpe smaak aan je gerecht, daar moet je voor zijn.

Je mag je bruschetta genoeg afkruiden. Zeker met de peper hoef je niet zuinig te zijn.

Smakelijk!

bruschetta2_mini

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s